Vriendenplan

Het "vriendenplan" is bedoeld als een mentale- en financiƫle ondersteuning van een individueel kind om naar school te kunnen (blijven) gaan.

Als vriend kunt u zelf een kind kiezen uit een lijst van hulpbehoevende kinderen.
Op verzoek sturen wij u gaarne een actuele wachtlijst: info@philfonds.nl.

De bijdrage is minimaal € 14,- per maand, welk bedrag voor de volle 100% ten goede komt aan uw kind.

Het openbaar basis en middelbaar onderwijs is in de Filippijnen gratis. Dit geldt ook voor gehandicapte kinderen, maar de ouders of opvoeders staan vaak machteloos tegenover extra kosten die het volgen van onderwijs met zich brengt. Door hun handicap kunnen deze kinderen niet zelfstandig naar school en zijn afhankelijk van begeleiding of opvang, met alle kosten van dien. Uw financiƫle hulp is slechts bedoeld als kleine bijdrage daarin en tevens bedoeld als een mentale stimulans. Extra noden worden, zo mogelijk, gelenigd uit (andere) individuele (eenmalige) donaties.

Per kind is of wordt ter plaatse bekeken hoe de hulp het beste verleend kan worden.

U ontvangt van het Phil Fonds de persoonlijke gegevens van het desbetreffende kind en kunt als u dat wilt zelfstandig met uw kind corresponderen (in het Engels). Antwoorden welke u ontvangt in het Filippijns en/of braille zullen onze vrijwilligers graag voor u vertalen. Uit ervaring weten wij dat zelfs een enkele verjaardag- en/of kerstkaart al grote blijdschap veroorzaakt bij de kinderen.

Uw hulp bij hun opleiding is, ook voor deze kinderen, de meest doeltreffende opstap naar zelfstandigheid en welzijn.

Mocht u ooit uw vriend of vriendinnetje willen vereren met een persoonlijk bezoek, dan staan wij klaar met raad en daad om u behulpzaam te zijn.